Åreknuter

Åreknuter - et synlig tegn på dårlig blodsirkulasjon i bena2

Åreknuter, synlige utposninger av blodårer nær hudoverflaten, er mer enn bare et kosmetisk problem. De signaliserer en mulig svikt i blodsirkulasjonen og er ofte mer synlige når man står enn når man ligger . Det er viktig å behandle utfordringer knyttet til nedsatt blodsirkulasjon i bena, også kjent som venøs insuffisiens.

Hvorfor får man åreknuter?2

Åreknuter oppstår når veggene og klaffene i de overfladiske venene ikke tåler trykket som oppstår når man står. Åreknuter i seg selv er ikke nødvendigvis farlige, men de kan forårsake ulike symptomer som:

  • Smerter og ubehag i bena
  • Tunge og tunge ben
  • Kramper og kløe
  • Hudforandringer

Forebygg åreknuter 1,2

Det er en fordel å bli kjent med ulike tiltak som kan forebygge åreknuter. Bruk av kompresjonsstrømper er et vanlig tiltak som  bidrar til å lindre trykket på venene og redusere risikoen for åreknuter.

Nå finnes også Solvenix! På en enkel måte hjelper Solvenix til med å redusere problemer knyttet til dårlig blodsirkulasjon i bena.

Et strømpefritt alternativ! Ved å ta Solvenix regelmessig oppnår man en likeverdig effekt som ved bruk av støttestrømper, synlig effekt etter bare 4 uker.

Åreknuter og dårlig blodsirkulasjon i bena

Åreknuter er ofte koblet til dårlig blodsirkulasjon i bena og er en tilstand der venene har vanskeligheter med å effektivt transportere blod tilbake til hjertet, kjent som venøs insuffisiens. Mens åreknuter kan være forstyrrende rent kosmetisk,, er venøs insuffisiens er en tilstand man bør være mer oppmerksom på da den over tid vil kunne utvikle seg til å bli kronisk, også kjent som kronisk venøs insuffisiens. Solvenix er et reseptfritt legemiddel som behandler dårlig blodsirkulasjon i bena, som ofte følges av åreknuter, hovne og tunge ben, smerte, leggkramper og kløe.

Åreknuter på grunn av dårlig blodsirkulasjon i bena kan påvirke livskvaliteten. Å forstå årsaken og behandle symptomene er et avgjørende steg mot en forbedret hverdag. Kronisk venøs insuffisiens forsvinner ikke av seg selv og bør behandles så tidlig som mulig for å forhindre ytterligere komplikasjoner. Hvis du opplever vedvarende symptomer, er det viktig å rådføre deg med legen din for å utelukke alvorlige medisinske tilstander.

Reseptfritt legemiddel mot dårlig blodsirkulasjon i bena

Solvenix er Norges eneste reseptfrie legemiddel som behandler symptomer på dårlig blodsirkulasjon i bena, som ofte følges av: åreknuter, hevelse, tyngdefølelse, smerte, leggkramper og kløe.

Solvenix® harde depotkapsler. Reseptfritt. Hver depotkapsel inneholder ekstrakt av hestekastanjefrø (Aesculus hippocastanum L.) som svarer til 50 mg triterpenglykosider beregnet som aescin. Plantebasert legemiddel til behandling av kronisk venøs insuffisiens (KVI), som er forbundet med åreknuter, ødem i bena, tyngdefølelse, smerter, tretthet, kløe, spenningsfølelse og kramper i leggene. Fra 18 år. Dosering: 1 depotkapsel 2 ganger daglig (morgen og kveld). Minst 4 ukers behandlingstid kan være nødvendig før man opplever lindring av symptomene. Behandlingen kan være langvarig, men kun etter samråd med lege. Før du begynner å bruke Solvenix, må en lege ha fastslått at du lider av kronisk venøs insuffisiens. Dersom du under pågående behandling får noen av følgende symptomer, må du kontakte lege: betennelse i huden, hardhet/harde områder i huden, betennelse og blodlevringer i blodårer (såkalt tromboflebitt, bena kan bli tykke og opphovnede, kan føles ømt når man trykker på benet), sterke smerter, sår, plutselig hevelse i et ben eller begge bena, problemer med hjertet eller nyrene. Lege bør kontaktes hvis forverring av symptomene skulle inntreffe etter at behandlingen er påbegynt eller hvis ikke symptomene bedres innen seks uker, da ødem kan ha andre årsaker. Pasienter som har kompresjonsbehandling (støttestrømpe) i henhold til tidligere ordinasjon bør ikke avslutte kompresjonsbehandlingen uten etter samråd med lege. Bivirkninger: Tilfeller av kløe, allergiske reaksjoner, hodepine, vertigo og gastrointestinale plager har vært rapportert. Ingen interaksjonsstudier er utført. Anbefales ikke til gravide eller ammende, eller ved allergi mot innholdsstoffene. Oppbevares utilgjengelig for barn. Les pakningsvedlegget før bruk. Pakningsstørrelse: 60 kapsler. For mer informasjon: Sana Pharma Medical AS, www.sanapharma.no Basert på preparatomtale: 24.08.2021  

Referanser:

  1. Preparatomtale Solvenix (21.03.24) : https://www.legemiddelsok.no/_layouts/15/Preparatomtaler/Spc/09-6835.pdf
  2. NHI (20.03.24): https://nhi.no/sykdommer/hjertekar/blodaresykdom/areknuter